Aktuellt

Nit sista framträdande under 2016 blir i Kiruna.
8/12, på Scandic Ferrum.
Välkomna!

Framträdanden och signeringar under oktober 2016

Tisdag 4/10 Books & Dreams, läs mer här.

Torsdag 13/10, författarsamtal Studieförbundet Vuxenskolan, Stockholm, mer info här.

Tisdag 18/10, framträdande och signering på Akademibokhandeln i Halmstad, tillsammans med Denise Rudberg.

Onsdag 19/10 Signering och framträdande i Laholm

Torsdag 20/10 Signering och framträdande i Höganäs

Lördag 22/10, 15.30, framträdande hos SKRIV2016, hela programmet här.

**************

Framträdanden under September 2016

Bokmässan i Göteborg

Torsdag 22/9

Frukost med Storytel, utanför Mässan, tillsammans med Kakan.

Books and Dreams event, Stora Teatern Göteborg, 18.30

Fredag 23/9
Författarfrukost Pocketshop med Kakan Hermansson 8.30-9.30, Kungsportsplatsen

Monterframträdande 13.00-13.20, B02:02

15.00-16.00 Samtal med Christopher Friman, tidningen Filter, B07:01

Lördag 24/9

Prisutdelning, novelltävling, 14.30-15.00, Aller media, monter B09:30

Romanceseminarium, 16.00-17.00, H1

****** ****** *******

12/9 STRÄNGNÄS Måndagen den 12 september kl. 18.30 (insläpp kl. 18.00) Besöker jag Akademibokhandeln i Strängnäs. Köp ett signerat exemplar av romanen och njut av lättare förtäring och dryck under kvällen. Föranmäl dig i butik senast söndagen den 11 september (kostnad 50:-)

Pressmeddelande
22 augusti, 2016 | Bokförlaget Forum

Nordisk romance i hetluften

simona-ahrnstedt_en-enda-risk

Den svenska romantikens tid är nu. I dagarna släpps ”En enda risk”, den efterlängtade tredje delen i romancedrottningen Simona Ahrnstedts bästsäljande samtidsserie. Samtidigt bidrar Simona till en svensk feministisk romancetrend i USA, så väl som i 16 andra länder.

På några år har Simona Ahrnstedt helt på egen hand tagit genren till Sverige och anses stå i spetsen för den romancevåg som nu sveper in över landet. ”En enda risk” är en bladvändare fylld av kärlek, sex och spänning. Om två människor som är varandras motpoler men förs samman av ödet i ett vintrigt Norrbotten. Samtidigt som tredje delen släpps i Sverige släpps den första boken i serien (”En enda natt”) i USA. Simona Ahrnstedt blir därmed den första svenska romanceförfattaren någonsin att ges ut på engelska.

– Bara de allra bästa författarna kommer ut i USA och Simona, som är känd för sina feministiska och intelligenta berättelser, tillför något alldeles eget, säger Anna Frankl, litterär agent på Nordin Agency.

Kärleken till romance är lika stor i USA som den svenska kärleken till deckare. Romance är Nordamerikas största litterära genre och omfattar en mångmiljardindustri med miljontals kräsna, engagerade läsare samt tusentals författare. Därmed är det också en av de absolut svåraste marknaderna att ta sig in på. Men Simona har alltså lyckats. Serien har hittills sålts till hela 17 länder.

Vi är övertygade om att även Sverige är redo att äntligen omfamna romance. ”Medan annan genrelitteratur – som deckare, fantasy, skräck och science fiction – har höjts i status har romancelitteraturen ansetts vara hopplöst gammaldags och cementera gamla sunkiga könsroller. Stämpeln är svår att tvätta bort. För en genre som helt domineras av kvinnor som skriver för kvinnor är uppförsbacken nämligen lång. Men det börjar hända saker”, skriver Maria G Francke i efterordet i specialutgåvan av ”En enda risk” som släpps samtidigt. Denna specialutgåva pryds av ett omslag framtaget av Malin Rosenqvist, som tidigare bland annat formgett Albert Bonniers klassikerserie. Varför vill då Bokförlaget Forum ge ut en roman med två olika omslag? Jo, för att vi vill utmana fördomar och hitta nya läsare. Vi vet att det finns trogna läsare som sedan länge älskar så väl Simona Ahrnstedt som romancegenren i stort. Men vi vet också att det finns många som ännu inte har upptäckt vad Simona Ahrnstedt har att ge, många som tror sig ogilla romance utan att ha läst genren. Med en ny förpackning, ett grafiskt omslag, hoppas vi att nya ögon, nya läsare kommer att söka sig till denna genre som vi tror har kommit för att stanna. Det är het kärlek, uppslukande livsöden och starka kvinnor som tar för sig i både yrkesliv och relationer. Lysande underhållning men med en feministisk touch!

 

inbjudan Simona kopia

 

Författarinformation samt pressbilder och omslag hos Bokförlaget Forum.

Presskontakt Forum
Marie Björk

E-post: marie.bjork@bonnierforlagen.se